0,1 km afstand

Schapenboerderij

Wanneer u van dieren en kaas houdt raden we het aan om eens een kijkje te nemen bij de boerderij tegenover het vakantiepark. Hier zijn namelijk meerdere activiteiten te doen en kunt u genieten van heerlijke Terschellingse kazen.

DE BOERDERIJ

De boerderij is al meerdere generaties van de familie Wortel. Opa Albert Wortel is in 1920 begonnen met het houden van koeien. Na zijn overlijden heeft zijn zoon, Willem Wortel, de boerderij (op 13 jarige leeftijd) voortgezet. Sindsdien is de boerderij gegroeid en zijn er ook schapen bij gekomen. Tegenwoordig zijn er nog veel meer dieren dan schapen en koeien, zo hebben ze ook een paard, een pony, geiten, lammetjes en kippen. Er zijn nu ook meerdere activiteiten te doen en ze hebben een echte boerderijwinkel.

DE ACTIVITEITEN

Tijdens de openingstijden van de winkel (te vinden zijn op de website) zijn er verschillende dingen te bekijken en te doen. Zo kunt u een kijkje nemen in de kalfjesstal, een speurtocht doen, spelen op de speeltoestellen of een film kijken over het kaasmaken.

Op bepaalde datums is de gehele boerderij geopend voor het publiek. Er zijn dan demonstraties te zien als het voeren van dieren, schapen scheren en het schapen drijven met Border Collies. Op deze datums kunt u ook meedoen met een speurtocht.

DE KAASSOORTEN

Aangezien de boerderij zowel schapen als koeien houd kunt u er veel soorten kaas proeven een kopen. Zo hebben ze verschillende soorten schapenkaas, koeienkaas en een mix hiervan. Ook voor producten gemaakt van schapenvacht, kunt u bij de boerderij terecht.

BELEEF HET BOERENLEVEN

Kunt u niet wachten om te genieten van de natuur en kennis te maken met het boerenleven op Terschelling? Bekijk dan hier de verschillende accommodaties en boek direct uw verblijf.

Boek hier uw verblijf

Ook kunt u ons bellen voor meer informatie of om uw verblijf te boeken. U kunt ons bereiken op: 0562 – 44 26 32.